lunes, 26 de febrero de 2007

LA VERITABLE VIDA DE LLUÍS COMPANYS.

Avantítol: Enric Vila publica un llibre trencant el mite de “l’ocellet”.

Subtítol: La publicació d’Enric Vila provoca un ressó dins els mitjans de comunicació, principalment a Catalunya.

Molts personatges històrics han tingut un gran ressó al llarg de la història, i el 123è president de la Generalitat de Catalunya, Lluís Companys, no podia ser menys.
Tot i que la majoria de publicacions han estat a favor del president, en algunes d’elles, com el llibre Lluís Companys: La veritat no necessita màrtirs escrit per Enric Vila, s’ha obtat per escriure una biografia sense lloar alló que va fer correcte, sinó comentant les principals etapes de la seva vida i a partir d’elles, desemmascarar un Lluís Companys fins ara desconegut.

Enric Vila, llicenciat en Història Contemporània i doctor en Periodisme, ha recopilat la memòria de Lluís Companys i l’ha publicat en 430 pàgines on explica, amb un punt catalanista i amb precisió, la història del president en forma de crònica d’“un drama personal i polític”. L’objectiu d’aquesta recerca documental i publicació no és derrocar la vida de Companys, sinó aconseguir una visió més humana, exposant els seus errors i debilitats, per tal de desmiticar la figura de màrtir de Lluís Companys.
Aquesta nova visió sobre la vida i el llegat polític del president de la Generalitat de Catalunya, ha creat un allau de crítiques i elogis per part de la societat, provocant un ressó mediàtic, principalment en els mitjans de comunicació de Catalunya. A aquest ressó s’han unit periodistes com Ignasi Aragay, col·laborador de l’Avui; Manuel Cuyàs, El Punt; o Enric Juliana, comentarista de La Vanguardia, els quals admiren la valentia d’Enric Vila al desemmascarar actes de Lluís Companys i descobrint-nos així una visió diferent de la nosta història
.

No hay comentarios: