miércoles, 7 de marzo de 2007

MOR EL PERIODISTA JOSEP MARIA HUERTAS CLAVERÍA

El degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya va morir a causa d’un vessament cerebral.

El funeral es durà a terme a la parròquia Santa Maria del Teulat, a Poblenou.


Josep Maria Huertas Clavería, periodista barceloní i actual degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) va morir la matinada del passat diumenge 4 de març 2007, al seixanta-set anys, a l’hospital Clínic de Barcelona a causa d’un vessament cerebral. El periodista va ser operat feia dues setmanes i ingressat divendres a la tarda a l’hospital fins l’hora de la seva mort.

Josep Maria Huertas Clavería va nèixer a Barcelona al 1939, Va estudiar al Col.legi de Sant Miquel i va ser alumne de cursos de l’Escola de Periodisme des de 1963. Va començar com a periodista com a col·laborador en el setmanari “Signo” i, posteriorment, va treballar en nombrosos diaris com Correo Catalán, el Diari de Barcelona, Tele/eXprés, o revistes com Oriflama i Quatre Cantons. Al 1975 va ser jutjat i condemnat vuit mesos per un cons
ell de guerra franquista i empresonat a la presó Model de Barcelona per un article publicat a Tele/eXprés sobre la vida sexual dels barcelonins: 'La vida eròtica subterrània'. És per aquest fet, que el Sindicat de Periodistes va definir a Josep Maria Huertas Clavería com a un “lluitador per la llibertat, la independència professional i els desfavorits”. Els companys de professió, com Josep Pernau, Josep Martí Gómez i Lluís Permanyer han recordat el compromís social, la qualitat informativa i la lluita constant de Huertas.
Va ser distingit amb el Premi Nacional de Periodisme al 1990, galardonat amb la Medalla d’Honor de la Ciutat de Barcelona al 1998 i amb el guardó Ofici de Periodista. Actualment, havia publicat 'Mites i gent de Barcelona' (Edicions 62) i 'Una història de La Vanguardia'.

La capella ardent per donar l’últim adéu al periodista serà al tanatori de Sancho de Ávila i els funerals tindran lloc al barri Poblenou de Barcelona, a l’esglèsia de Santa Maria del Teulat.

1 comentario:

Plou i fa sol dijo...

El periodista "havia estat" etc. Compte que en l'0última frase del primer paràgraf no fas servir bé els temps verbals. Tampoc queda ben explicat el motiu del seu empresonament. El tema no era la vida sexual dels barcelonins sinó que els burdells els regentaven vidues de militars